Ventilasjon

Leilighetene er bygd med utgangspunkt i balansert ventilasjon, hvilket betyr at ventilasjonsenheten henter luft fra ventil over tak, fordeler luften til rommene i leiligheten og suger luft uten gjennom badet og avtrekket over komfyr.

Utluft blåses ut over tak gjennom de spesielle hattene på toppen av ventilasjonsrørene, kalt jet-utkast.

For service på ventilasjonssystemene benytter styret som regel Haaland Klima, men vi har per dags dato ingen sammarbeidsavtale.

Det er seksjonseiers ansvar å bytte filter 2 ganger i året, de kan blant annet kjøpes hos Ventilasjonsfilter, Ventilasjon Øst eller Airflow.

De fleste leilighetene i sameiet har ventilator fra Vallox. Typen er sannsynligvis Exline 250 og motoren heter Vallox 70. Det står på kjøkkenviften.

Det er slik at uten et velfungerende ventilasjonsanlegg vil luften i leiligheten bli svært dårlig og føre til sykdom, fuktskader på vegg og potensielt øvrig bygningsmasse/leiligheter som beboer selv vil være ansvarlig for å rehabilitere.

Alle leiligheter skal ha et balansert ventilasjonsanlegg. Det er ikke lov å fjerne dette uten å installere nytt. Ta kontakt med styret dersom du har spørsmål.